Uw betrouwbare partner in woninginrichting

TEL: 010 420 63 63

Winkelwagen / offerte

TEL: 010 420 63 63

Webshop - Laminaat

Laminaat kopen? ART Woninginrichting heeft altijd het grootste assortiment en de snelste service! U kunt laminaatvloeren online bestellen voor allerlaagste prijzen. ART Woninginrichting biedt je vele topmerken laminaatvloeren die u snel, gemakkelijk, voordelig en veilig bestellen. De topmerken Quick Step, Ambiant, Beautifloor, Lamett, Meister, Berry Alloc, Beautifloor, Intertap en Hardeveldvloeren worden aangeboden voor scherpe prijzen.

Op onze website vind je laminaat collectie van 7mm tot 12mm in licht eiken tot donker eiken en grijze kleuren. Messter laminaarvloeren op onze webshop zijn geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling.

Wil je het laminaat zo snel mogelijk in huis hebben? Bestel dan direct online en haal de producten bij ons af. Ook kun je het laminaat online bestellen en laten bezorgen. In dat geval wordt het snel thuis geleverd.

Voordelig laminaat kopen bij ART Woninginrichting

Laminaat kopen? Beste kwaliteit en de laagste prijs Laminaat laagste prijsgarantie bij ART WoninginrichtingAlles over laminaatvloeren:

Laminaat wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen in plaats van houten vloeren. Laminaat heeft praktische eigenschappen en past daardoor goed bij de moderne levensstijl. Laminaat vloeren bestaan uit hoogwaardig MDF of HDF drager, een keiharde beschermende Melamine toplaag en een decor laag. Om te voorkomen dat de vloerdelen kromtrekken, is aan de onderzijde een lagje aangebracht. Laminaat is in verschillende natuurlijke structuren verkrijgbaar, zoals hout of steen. Maar er zijn ook leverbaar in verschillende lengte, breedte en diktes. Daarnaast zijn er 3 soorten laminaat uitvoereringen: laminaat vlak of laminaat zonder V-groef, laminaat met 2V-groef (groef aan de lange zijde) en laminaat met 4V-groef (groef rondom de planken)

Laminaat merken:

De bekleden merken laminaatvloeren zijn; o.a. Quick Step, Meister, Berry Alloc, Beautifloor, Ambiant, Egger, Lamett, Balterio, Your Floor, Intertap en Hardeveld vloeren.

Voor laminaat vloeren zijn er verschillende gebruikersklassen:
AC3, klasse 31 - Laminaat intensief residentieel gebruik, licht commercieel gebruik.
AC4, klasse 32 - Laminaat intensief residentieel gebruik, normaal commercieel gebruik.
AC5, klasse 33 - Laminaat zeer zwaar commercieel gebruik.

AC5, klasse 34 - Laminaat extreem zwaar commercieel gebruik. 

Onderhoud en schoonmaken van het laminaat

Zand, stof en vuil kunnen krassen in het laminaat veroorzaken. Daarom is een regelmatige stofzuig- of bezembeurt belangrijk. Ook een droge dweil zoals Swiffer is hiervoor een goed gereedschap. Aangeraden is om dit minimaal 2 keer per week te doen. De aangeraden frequentie voor een vochtige schoonmaakbeurt is minimaal 1 keer in de weken. Met behulp van een (goede!) laminaatreiniger en uitgewrongen dweil of doek behaal je het beste resultaat. Droog de vloer altijd na met een katoenen doek, dit voorkomt een doffe glanslaag op uw laminaat.

Gebruik nooit lak, wax, chemische middelen, allesreiniger of poetsmiddel om uw laminaat te reinigen. Het aanbod van schoonmaakmiddelen is groot en het is van belang om de juiste onderhoudsmiddel te gebruiken. Bekijk pruducten>>

Voordelen van laminaatvloer

Een belangrijke reden waarom veel mensen voor laminaat kiezen, is de uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Het is beduidend minder kostbaar dan bijvoorbeeld een parketvloer. Toch is laminaat zeer duurzaam en gaat het tot wel 25 jaar mee. De afgelopen jaren is het ontwerp van laminaat bovendien volop in ontwikkeling, wat ervoor zorgt dat de kwaliteit steeds verder is geoptimaliseerd. Laminaat is over het algemeen zeer slijtvast en krasbestendig dankzij de ijzersterke toplaag. Ook vocht vormin principe geen bedreiging; geen zorgen dus wanneer er een glas water om gaat. En ook bij het schoonmaken is dit een uitkomst! De nieuwere laminaatvloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming. Dankzij de mogelijkheden die onder meer de dessinlaag en toplaag bieden, is laminaat een zeer veelzijdige vloerbedekking. Van robuust en stoer tot elegant en tijdloos: het is allemaal mogelijk. Denk aan verschillende structuren (houtnerf, reliëf en natuurgetrouw reliëf bijvoorbeeld), materialen (diverse houtsoorten, natuursteen), kleuren en bewerkingsprocédés. De verschillende looks zijn van fotografische precisie en ogen daarom zeer natuurgetrouw!

Laminaat en uitvoeringen

Laminaatvloeren worden gemaakt mét een V- groef of zonder V-groef. Laminaat met een V-groef heeft een realistischer hout-uitstraling. Bovendien zijn eventuele hoogteverschillen of oneffenheden tussen de planken veel minder zichtbaar. Wil je juist een vloer die één geheel vormt? De planken van laminaat zonder V-groef sluiten naadloos op elkaar aan.

Laminaat is in verschillende diktes van 7mm tot 12mm leverbaar. Hoe dikker het laminaat, hoe stabieler het is. Ook het ‘geluid’ van het laminaat is gebaat bij dikte, het klinkt dan alsof u op echt hout loopt.

Laminaat en vloerverwarming

Waar rekening mee gehouden moet worden bij het gebruik van laminaat in combinatie met vloerverwarming is het isolatiemateriaal. Een gewone ondervloer kan er namelijk voor zorgen dat de vloerverwarming niet optimaal gaat werken. Het is daarom verstandig om een speciale ondervloer voor vloerverwarming aan te schaffen. Laminaat vloeren zijn onderhoudsvriendelijk. U kunt uw vloer droog reinigen met een microvezeldoek. Voor een grondigere reiniging kunt u een laminaatreiniger gebruiken. Gebruik GEEN allesreiniger of schoonmaakazijn en andere reinigingsproducten. Bekijk ondervloeren voor vloerverwarming>>

Advies over laminaatvloeren

Heeft u vragen over laminaat vloeren of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. Onze adviseurs zijn er om u te voorzien van deskundig advies.