ART Woninginrichting is uw betrouwbare partner in vloeren.

010 420 63 63

Winkelwagen / offerte

010 420 63 63

Laminaat onderhoud en advies

Om uw vloer op zijn mooist te houden heeft u reinigingsmiddelen nodig. Welke reingingsmiddel u moet gebruiken heeft te maken met welke type vloer u heeft, gebruikt u een verkeerde reinigingsmiddel dan kan uw vloer worden beschadigd of worden vervaagd.

Zand, stof en vuil kunnen krassen in het laminaat veroorzaken. Daarom is een regelmatige stofzuig- of bezembeurt belangrijk. Ook een droge dweil zoals Swiffer is hiervoor een goed gereedschap. Aangeraden is om dit minimaal 2 keer per week te doen. De aangeraden frequentie voor een vochtige schoonmaakbeurt is minimaal 1 keer in de weken.

Met behulp van een (goede!) laminaatreiniger en uitgewrongen dweil of doek behaalt u het beste resultaat. Droog de vloer altijd na met een katoenen doek, dit voorkomt een doffe glanslaag op uw laminaat.

Gebruik nooit lak, wax, chemische middelen, allesreiniger of poetsmiddel om uw laminaat te reinigen. Het aanbod van schoonmaakmiddelen is groot en het is van belang om de juiste onderhoudsmiddel te gebruiken.

Onderhoud laminaat vloeren

Nog meer tip over de onderhoud van uw laminaat:
  1. Gemorste vloeistoffen (bijvoorbeeld wijn ) of altijd direct opdrogen met een schone doek.
  2. Zorg dat er in de woning voldoende schoon- en droogloopmatten zijn. Zo kan beschadiging van de vloer door vuil, steentjes, zand of vocht worden tegen gegaan. Gebruik altijd een goede kwaliteit deurmat.
  3. Onder stoelen en andere (bewegende) meubels viltglijders aanbrengen. Vervang deze regelmatig. Harde of metalen wieltjes van bureaustoelen vervangen door zachte wieltjes die geschikt zijn voor laminaatvloeren.

Heeft u vragen over de onderhoud van het laminaat, neem dan contact met ons op. Bekijk onderhoudsmiddelen op onze webshop