Winkelwagen / offerte

Bel ons op: 010 420 63 63

Webshop van ART Woninginrichting - Vinyl

Vinyl wordt ook wel de pvc vloer op 4 meter breed genoemd. Vinyl en pvc vloeren lijken sterk op elkaar. In mogelijkheden qua dessins en kleuren en in materiaal. Zowel een pvc vloer als een vinyl vloer is gemaakt van polyvinylchloride. Qua eigenschappen lijken pvc en Vinyl op elkaar.

Vinyl is soepeler dan pvc. Door een andere opbouw van vloerlagen is een vinylvloer flexibeler en daardoor makkelijker te leggen. Vinyl is de pvc vloer op 4 meter breed. Erg handig voor het bekleden van grote ruimtes. Doordat vinyl iets zachter is dan een pvc vloer absorbeert het geluid beter en is het zachter aan uw voeten.

Een vinyl vloer is trendy, betaalbaar, divers en in veel ruimtes naadloos te leggen. De toplaag (structuur) van vinyl is tegenwoordig van een kwaliteit die nauwelijks van pvc is te onderscheiden. Met een lange levensduur is vinyl een duurzame vloer die gemakkelijk in onderhoud is. Bezemen, soppen of dweilen, een vinyl vloer kan het allemaal hebben. Met deze eigenschappen is een vinyl vloer heel breed inzetbaar en ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee.Onderhoud van een vinyl vloer is een fluitje van een cent. Een sopje en een doek of een dweil zijn al voldoende om een vinyl vloer grondig mee te reinigen. U hoeft uw geen zorgen te maken om waterschade, want een vinyl vloer is vochtbestendig, mits uiteraard vakkundig aangebracht. Daarnaast heeft een vinyl een prettig contactgevoel: geluiddempend, een tikkeltje zacht en het voelt niet zo koud aan als laminaat of tegels.

Waterdruppels bij de wasmachine of droger. Spetters of vlekken rondom een keukenblok. Veel voorkomende problemen waar een vinyl een hygiënische en betaalbare oplossing voor is. Vinyl vloeren bestaan uit prachtige hout-, tegel- en patroondecoren, waarmee een smaakvolle basis voor iedere ruimte kan worden gecreëerd. Ook als er soms gespetterd wordt.

Voor het leggen van een vinyl in principe is er geen ondervloer nodig. Vinyl is gemaakt van een zacht materiaal en neemt daardoor in verloop van tijd de vorm van je basisvloer (dekvloer) aan. Heb je een relatief gladde ondervloer in je woning, dan hoef je dus geen speciale ondervloer te gebruiken voor vinyl. U kunt er wel voor kiezen uw huidige ondervloer te laten egaliseren door ART Woninginrichting of u kunt dit zelf doen.